Zoekfunctie in Exact Synergy Enterprise:

Het werken met Exact Synergy Enterprise zorgt dat u één centrale plek heeft waar alle relevante informatie voor handen is. Het is wel zo dat er verschillende manieren zijn waarop u kunt zoeken naar informatie. Waardoor u zelf kunt bepalen op welke manier u de juiste informatie het snelst kunt vinden.

Met het zoekmenu aan de linkerkant van het scherm zijn er 3 manieren om de informatie te vinden:

  1. Lijst met alle gegevens
  2. Resultaat op basis van invoer
  3. Geavanceerd zoeken

  • Lijst met alle gegevens

Als u snel een lijst wilt zien met alle zoekresultaten dan plaatst u de cursor in het zoekveld van hetgeen dat van belang is (bijvoorbeeld medewerkers) waarop uw wilt zoeken. Daarna drukt u op de spatiebalk en drukt op Enter. Deze functie is vooral handig wanneer de lijst met zoekresultaten niet zo groot is.

Zoeken_1

  • Resultaat op basis van invoer

Wanneer u een specifieke zoekactie wilt doen, dan vult u een zoekwoord in het veld van hetgeen waar u wilt zoeken en drukt u op Enter of op de pijl naast het veld. Er wordt een lijst getoond met resultaten waar het zoekwoord is gevonden. Bijvoorbeeld wanneer u zoekt op “Jan”bij het Medewerkersveld en er zijn twee medewerkers die Jan heten, dan verschijnen ze in uw scherm. Ook kunt u ervoor kiezen om suggesties bij het invoeren te tonen, dit is om het zoeken makkelijker te maken. Dit kunt u inschakelen (of uitschakelen) door naar de link Voorkeuren te gaan, daarna klikt u op het tabblad Bedrijf (instellingen) en hier markeert u het veld Toon suggestie onder de sectie Bladeraar.

Zoeken_2

  • Geavanceerd zoeken

Door te klikken op naam van de Medewerker/Relaties/Verzoekn/Documenten (in dit voorbeeld Medewerkers) kan het geavanceerde zoekscherm worden geopend. In dit scherm kunt u zoekvelden en resultaatkolommen toevoegen of verwijderen. Dit kan door te klikken op het pictogram Aanpassen. Op deze manier kunt u een lijst met zoekresultaten weergegeven met de informatie die u nodig heeft . Bijvoorbeeld een lijst met medewerkers waarop ook de verjaardagen staan.

Binnen het geavanceerd zoeken is het ook mogelijk om te werken met templates.

Zoeken_3

Bron: Exact Support Blog