Winst = procesverbetering + automatisering

Door te automatiseren geef je productiviteit en bedrijfsprestaties een enorme stimulans. Er zijn voldoende mogelijkheden. Het is de kunst om deze mogelijkheden te zien en vervolgens te gaan gebruiken.

Automatiseren is op welk moment belangrijk?

Er is geen bepaald moment. Het is altijd belangrijk. Elke handmatige handeling is de kans om te gaan automatiseren.

Door het digitaliseren van dat papierwerk, zorg je dat de workflow en het proces versnelt. Medewerkers kunnen zich nu beter focussen op het werk dat van belang is. Je elimineert menselijke fouten en neemt afscheid van inefficiëntie. Het motto is: Denkwerk in plaats van invoerwerk.

Automatisering gaat samen met digitalisering en digitale transformatie. Geïsoleerde systemen en processen communiceren met elkaar. Integratie komt er bij kijken.

Onnodige vertragingen en handmatig werk gaan tot het verleden behoren dankzij automatisering.

Automatiseren een bezwaar?

Banen worden niet overbodig gemaakt. Dat zeer zeker niet. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de inhoud van het werk zal veranderen. Juist dat levert vaak meer uitdaging op voor je medewerkers.

Beginnen met automatiseren?

Een goed plan. Hierbij 5 tips om een vliegende start te maken.

1. Start met het simpelste proces.

Eenvoudige taken zijn makkelijk te automatiseren. Tevens leer je veel van de eerste stap voor de toekomst, waarin veel complexere processen zullen worden geautomatiseerd.

2. Ga de voordelen benadrukken

Door een goede uitleg aan je werknemers, over dat ze meer tijd overhouden voor belangrijke zaken en taken die echt waarde toevoegen. Je neemt door dit goed uit te leggen de angst voor automatiseren weg en creëert zo een automatiseringsvriendelijke cultuur.

3. Klein beginnen

Geef iedereen in je bedrijf de kans om te wennen, door stap voor stap te werk te gaan. Hiermee beperk je ook eventuele risico’s.

4. Registeren

Als je bijhoudt wat je hebt gedaan aan automatisering, kun je zien of je succes hebt. Je kunt dan de situatie voor en na het automatiseren naast elkaar leggen en vergelijken.

5. Een betrouwbare partner kiezen

Kies een business partner die een expert is in het verbeteren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Een adviseur die jouw prioriteiten en het bedrijf begrijpt en die de mogelijkheden op automatiseringsgebied kent.

Zoek u een ervaren consultant? Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel voor een afspraak met 06-34693196 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.

    Naam
    E-mail
    Bericht