Werken met verzamelbetalingen in Exact Globe

 

Bij het boeken van bankafschriften kan het voorkomen dat u bedragen ontvangt die betrekking hebben op meerdere facturen. Via verzamelbetalingen kunt u in een scherm aangeven welk deel van het ontvangen bedrag u met welke factuur wilt afletteren. Tevens kunt u meteen aangeven welke zaken u wilt afboeken of juist open wil laten staan.

Om gebruik te maken van verzamelbetalingen dient u in de bankinstellingen de optie ‘Inhoudingenbeheer’ niet aan te vinken. U kunt controleren of deze instelling actief is via het menu [ Systeem, Algemeen, Instellingen, Bankinstellingen].

Bijv.
Er zijn drie openstaande posten van 100,-, en u ontvangt een bedrag van 150,-. Van deze ontvangst wilt u op iedere openstaande post 50 euro afboeken. Bij het boeken van de bankboeking selecteert u in het scherm waar u de openstaande posten kunt selecteren, de drie facturen. Middels de knop ‘Verzamelbetaling’ opent u vervolgens het scherm van de verzamelbetalingen.

In dit scherm worden de facturen getoond waarover u het ontvangen bedrag van 150 euro kunt verdelen. Bij iedere openstaande post vult u bij ‘Betaald’ een bedrag van 50,- in. De afboekcode laat u staan op ‘Saldo’ omdat u het resterende bedrag open wilt laten staan. Met de knop ‘Verwerken’ wordt vervolgens van iedere factuur een bedrag van 50 euro afgeboekt.
Bron:Exact Support Blog