Uw werkkapitaal vergroten met bedrijfssoftware

Voor veel bedrijven is het een groot probleem dat door de inefficiënte incasso van facturen de cash flow vertraagt. Door goed te kijken naar de rol van uw IT systeem krijgt u een goed inzicht waar het probleem zit. Bijvoorbeeld: dat het erg lang duurt voordat u uw geld ontvangt.

Vergelijk uw betalingstermijn met uw DSO

Days Sales Outstanding (DSO) is het gemiddeld aantal dagen dat het kost om uw openstaande facturen om te zetten in cash. Hiermee heeft u een belangrijke indicator voor de efficiëntie van uw bedrijfsvoering. Als er bij bedrijven de DSO groter is dan de officiële betalingstermijn, dan zou dat moeten zorgen voor groot alarm. Dankzij een inefficiënte financiële administratie kan uw werkkapitaal sterk verlagen.

Standaardiseer en stroomlijn van offerte tot cash

De oplossing is een ERP systeem, hiermee automatiseert, standaardiseert en versimpelt u uw facturatieproces. Ten opzichte van de handmatige invoer, levert het u veel voordelen op. Het voorkomt dat uw gegevens kwijtraken en zorgt tevens voor minder fouten, efficiëntie en consistentie. Binnen het ERP systeem wordt gebruik gemaakt van vaste gegevens en betalingstermijnen. Zo heeft u een duidelijk overzicht en zijn er geen onzekerheden meer rijdend de opvolging van openstaande facturen.

Zorg voor een papierloos systeem

Dankzij het ERP systeem bespaart u tijd en wordt uw nauwkeurigheid vergroot. Men kan hun tijd nu besteden aan activiteiten met toegevoegde waarde, in ipv het inkijken van papierwerk om informatie op te zoeken. Met het ERP systeem is alle informatie gelinkt aan uw klanten. Op deze manier is maar een paar seconden nodig om alle gegevens bij de hand te hebben.

Concentreer op uw betalingsbeleid

Met een ERP systeem wordt u een gestandaardiseerd betalingsgebied geboden en een duidelijke betalingsgeschiedenis per klant. Duidelijke overzichten hebben van openstaande facturen met met gelijk automatische herinneringen zorgen voor een soepel incassoproces. Ook neemt u nu makkelijker een beslissing over klanten met een betalingsrisico, dankzij de betalingsgeschiedenis.

U bespaart dus veel tijd en heeft geen trage cash flow of last van een sterke omzetlekkage dankzij een ERP systeem.

Bron: The Biz Box