Limis Productieplanning en urenregistratie met Exact Globe

U kunt op de werkplek gelijk de voortgang van uw productie online registreren met Limis Planner Registration. U beschikt altijd over een online voortgangsoverzicht, doordat registraties direct de status van productieorders teruggekoppelen. Ook weet u zo waar de order zich bevindt in het productieproces en wie er aan gewerkt hebben.

Naast gereedmelden is het ook mogelijk om machine- en manuren te registreren. U meet het productieproces en dat biedt veel voordelen. U kunt de productie beter kunt aansturen en bijsturen.  

Limis Planner kan constant berekenen wat de optimale planning is, omdat het bekend is wat de voortgang van de order is. Dat is een absolute voorwaarde om tegen een eindige capaciteit te kunnen plannen. Wanneer u niet weet hoe het de orders in het productieproces vergaat, dan is het niet mogelijk om de planning actueel te houden en loopt deze altijd achter. Limis Planner Regestration is een onmisbaar hulpmiddel om een goede planning te creëren en toch ook flexibel te zijn.

Limis Planner Registration wordt meestal gelijk gekoppeld aan de todo lijst voor de werkplekken. Met de todo lijst informeert u medewerkers over de actuele planning. Zij kunnen vanuit de todo lijst melden welke bewerkingen gedaan zijn.

De bediening kan met een touchscreen, het toetsenbord of met een barcodescanner.

Limis Planner Registration draait op een PC, op de werkplek waar het werk wordt uitgedeeld, dat kan bijvoorbeeld op het kantoor van de productieleiding of afdelingsleider.

Er kunnen bestanden aan een order worden gekoppeld. Op de werkplaats-PC’s kunnen deze bestanden vervolgens worden opgevraagd via de todo lijst. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld certificaten, digitale tekeningen of werkinstructies voor uw productiemedewerkers beschikbaar te stellen.

Complete urenregistratie

Naast de registratie van de voortgang van de order kan Limis Planner Registration ook gebruikt worden voor een complete urenregistratie. Naast het aan- en afmelden van productieorders kunnen ook indirecte werkzaamheden (werkoverleg/storing/schoonmaken) en onbemande uren worden geregistreerd.

Limis Planner kent voor de urenregistratie van medewerkers:

  • Online registratie: door in of uit te loggen op een order wordt de netto gewerkte tijd zelf berekent. Er kan zo rekening gehouden worden met afrondingen op zoals 5 of 10 minuten. Doorgaans houdt Limis Registration rekening met het werkrooster, waardoor de pauzes niet apart hoeven worden afgeklokt.
  • Offline registratie: medewerkers vullen zelf aan hoeveel uur er is gewerkt.

Limis Planner Registration beschikt daarnaast over de optie voor lijnregistratie. Hierbij kunnen operators zelf in- en uitloggen op een bepaald productielijn en de productiechef bepaald vervolgens welke orders er op de lijn lopen.

Features

– Registraties van:

  • gereedmelden
  • geproduceerde aantallen
  • gewerkte uren
  • uitgevoerde bewerkingen
  • indirecte uren (storing/werkoverleg/etc).

– Afkeur registratie, inclusief registratie reden van afkeur

– Vanuit todo lijst opvragen van bestanden welke aan een order zijn gekoppeld.

– Vooraf instelbare registratie mogelijkheden (oa. per PC of per persoon).

– Standaard rapportages en urenverwerking

Geregistreerde meldingen worden in het logboek opgeslagen en vanuit daar naar urenregels verwerkt. De timing module biedt de mogelijkheid om elke individuele renregel eenvoudig te controleren en waar nodig te corrigeren. De uren die zijn gecontroleerd kunnen vervolgens worden doorgegeven aan de salarisadministratie, bijvoorbeeld voor overuren die verrekent zijn.

Limis Planner Registration beschikt over verscheidene standaard urenoverzichten per werkplek, per persoon, per order, per afdeling, per periode;

  Dag-, week- en maandstaten gewerkte uren per persoon

  VC/NC urenoverzichten, per persoon/werkplek/afdeling/groep per periode.

  VC/NC urenoverzichten, per project, per klant, per order, per periode

  Etc.