Product updates 249 en 404 vanaf nu algemeen beschikbaar

Vanaf deze week zijn Exact Globe Next product update 404 en Exact Synergy Enterprise product update 249 algemeen beschikbaar. Diverse verbeteringen zijn doorgevoerd en daarnaast zijn er verschillende nieuwe functies beschikbaar.

Exact Globe Next product update 404
Vanaf product update 404 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de systeemeisen. Microsoft SQL Server 2000 wordt niet meer ondersteund. Daarnaast is het noodzakelijk dat Microsoft .Net Framework 4.0 is geïnstalleerd.

Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de rollen en rechten. Per inkoop- en verkoopdagboek kan worden aangeven welke gebruikers rechten hebben op dat dagboek. Daarnaast zijn nieuwe voorraad functierechten toegevoegd en is het mogelijk om aan te geven welke gebruikers het afhandelen van orders en bestellingen mogen uitvoeren.

Voor licenties met de module SE4010 E-Speciaalorder is vanaf deze product update Exact Visual Scheduler beschikbaar. Exact Visual Scheduler biedt de planner de mogelijkheid om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare capaciteit en de orderprestaties te verbeteren. Het biedt visueel inzicht in de productieplanning, bottlenecks per bewerkingsstation/bewerking en de beschikbare capaciteit. Middels een nieuw functierecht kan de gebruiker aangeven welke gebruikers bepaalde handelingen mogen uitvoeren in Exact Visual Scheduler.

Een volledig overzicht van alle verbeteringen is terug te vinden in de release notes.

Exact Globe heet nu Exact Globe Next
Vanaf product update 404 wordt de productnaam van Exact Globe gewijzigd naar Exact Globe Next. Daarnaast is het nu mogelijk voor gebruikers om te kiezen voor Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit. De uitgebreide functionaliteit omvat real-time dashboard-rapporten (SSRS Reporting), automatische waarschuwingen (Event Manager), nieuwe manieren om effectiever samen te werken en een nieuw ontworpen gebruikers-interface (Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next). Voor meer informatie kunt u dit bericht raadplegen.

Exact Synergy Enterprise product update 249
Vanaf product update 249 zijn er ook wijzigingen doorgevoerd in de systeemeisen voor Exact Synergy Enterprise. Microsoft SQL Server 2012 wordt vanaf nu ondersteund. Daarnaast is het noodzakelijk dat Microsoft .Net Framework 4.0 is geïnstalleerd.

Vanaf nu zijn onder andere volgende nieuwe functies beschikbaar:

  • De Wordmerge functionaliteit.
  • Nieuwe functierechten voor PSA.
  • Mogelijkheid om vervallen verlofrecht te verwerken.
  • ESS gebruikers kunnen gebruik maken van SOI.
  • Nieuwe lay-out voor de projectkaart.

Bron: Exact Support Blog