Exact MRP zorgt voor efficiënt voorraadbeheer

U kunt met de Exact MRP module kosten besparen met efficiënt voorraadbeheer.

MRP wat is het?

MRP betekend Material Requirements Planning. Makkelijk uitgelegd: een duidelijk beeld van de behoefte aan materialen en uren.

Dankzij MRP kunt u heel snel zien waar er over 3 weken een te kort aan materiaal ontstaat of welke onderdelen nodig zijn voor orders. Er zijn nog meer voordelen.

Belangrijkste voordelen van MRP

Gemak is het belangrijkste voordeel van een goede Material Requirements oplossing. Een MRP kan namelijk productieorderadviezen genereren, grafisch bestelvoorstellen doen En verschillende scenario’s doorrekenen.

U kunt met MRP in Exact Globe Next:

  1. Optimale voorraadniveaus bepalen; niet misgrijpen, geen onnodige ruimte/ middelen innemen.
  2. Inkopen en produceren op basis van lopende orders
  3. Inzicht in doorlooptijden en leverdata
  4. Halffabrikaten op stuklijsten doorberekenen

Dit levert onze klanten veel voordelen op, zoals een hogere leverbetrouwbaarheid en een forse besparing op voorraadkosten. Voorwaarde is wel dat Exact goed is gevuld met de juiste stamgegevens: orders, bestellingen, productieorders, verkooporders, budgetten en planning uiteraard. Want: garbage in, garbage out!

Complexe logistiek

Heeft u uw interne processen op orde en heeft u te maken met complexe logistiek, dan is MRP écht wat voor u. Is er nog ruimte  voor verbetering in uw organisatie, dan kan het lean maken van uw processen veel extra rendement opleveren vóór u MRP gaat implementeren. Graag helpen wij u om deze belangrijke stappen te nemen in het verder optimaliseren van uw bedrijfsvoering.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Bel dan voor een afspraak met 06-34693196, of laat uw gegevens achter op het contactformulier.

Naam
E-mail
Bericht