Exact Globe SEPA: Vooraankondiging automatische incasso op de factuur

Hoe kan ik een pre-notificatie toevoegen op de factuur?

Een pre-notificatie of een vooraankondiging is een bericht dat u verplicht bent te versturen naar de debiteur voordat u de incasso uitvoert. De pre-notificatie moet minimaal 14 dagen van tevoren te worden verstuurd. Het kan wel dat er overeengekomen word met de debiteur dat er een kortere periode volstaat. U kunt bijv. bestaande documentatie, zoals de factuur hiervoor gebruiken. In zo’n geval plaatst u de opmerking op de factuur dat rond de afgesproken datum het juiste bedrag geïncasseerd zal worden.

Dit kunt u bijv. als volgt inrichten: In de bankinstellingen van Exact Globe Next kunt u aangeven of de ‘Gevraagde incassodatum berekening’ gelijk is aan de vervaldatum of de betalingsdatum. Wanneer u hier de optie ‘Vervaldatum’ selecteert kunt u het databaseveld ‘Vervaldatum’ toevoegen in het kopregelblok van de lay-out met daarbij de opmerking dat het bedrag op die datum geïncasseerd zal worden.

Wanneer u hier de optie ‘Betalingsdatum’ selecteert kunt u het databaseveld ‘Termijn : Verwerkingsdatum’ toevoegen in het kopregelblok van de lay-out met daarbij de opmerking dat het bedrag op die datum geïncasseerd zal worden.

Wilt u professionele begeleiding bij de overstap naar SEPA binnen uw Exact omgeving, inclusief conversie van uw bankrekeningen naar IBAN?

Neem dan telefonisch contact op 06-34693196 of laat een bericht achter.

 

Bron: Exact Support Blog