Exact Globe E-Salaris: Correctie loonaangifte verwerken

Hoe verwerk ik een correctie loonaangifte?

Een correctie loonaangifte kan in bepaalde gevallen afzonderlijk worden verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen dient dit echter altijd te gebeuren in combinatie met een nieuwe volledige loonaangifte of een aanvullende loonaangifte.

 

De correctie loonaangifte verwerken

Na het aanmaken van de correctie loonaangifte en het aanmaken van een nieuwe volledige of aanvullende loonaangifte in Salaris, Aangiften, Loonaangifte, kunt u de aangemaakte volledige/ aanvullende loonaangifte verwerken door op de knop ‘Verwerken’ te klikken. Na het ingeven van de juiste gegevens, contactpersoon en telefoonnummer en gekozen te hebben voor de knop ‘Ok’, verschijnt het volgende scherm:

Correctie

Hierin selecteert u de correctie loonaangifte die u wilt verwerken en kiest u voor start. De correctie en volledige loonaangifte worden nu gezamenlijk verwerkt en kunnen worden verzonden naar de Belastingdienst.
Wanneer mag ik dit doen?

In 2 gevallen mag u v.d Belastingdienst de correctie op de loonaangifte los inzenden, nl. wanneer u in een loonjaar gestopt bent met uw bedrijf en alle volledige en/of aanvullende loonaangiften al heeft verstuurd. Of wanneer u een correctie loonaangifte op een voorgaand loonjaar heeft waarvan de aangiftetijdvakken al verstreken zijn en alle volledige en/of aanvullende loonaangiften al ingezonden zijn. Bij het verwerken van een correctie loonaangifte in Exact Globe Next wordt dit toegelicht d.m.v een melding.

 

Wilt u meer informatie neem dan telefonisch contact op met 06-34693196 of laat een bericht achter.

 

Bron: Exact Support Blog