Ondernemer kiest ZZP’er om kwaliteit en discretie

65 procent van ondernemers huurt eerder een zzp’er in als deze zorg draagt voor een zakelijke it-omgeving, zoals professionele apparaten, software en tools. Zzp’ers noemen dit pas in de laatste plaats als onderscheidend vermogen. Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van documentmanagementleverancier Woozl onder vierhonderd ondernemers en zzp’ers.

Als men vraagt wat de belangrijkste aspecten zijn in de keuze voor een zzp’er, is het antwoord dat 65 procent van de ondernemers geeft: kwaliteit. Ook stelt 65 procent discretie voorop, gevolgd door een scherpe prijsstelling (62 procent). 85 procent van de zzp’ers geeft aan zich te onderscheiden door discreet te werk te gaan. Daarnaast is voor 79 procent het leveren van hoge kwaliteit belangrijk en voor 69 procent het werken met professionele apparatuur.

Zzp’ers en ondernemers werken doorgaans op afstand met elkaar samen! Daarbij wordt ook veel gebruik gemaakt van online tools om bestanden te delen, te versturen en uit te wisselen. De markt van dergelijke online tools raakt steeds meer verzadigd. Zo zijn er diverse varianten op de markt voor zowel privé als zakelijk gebruik en zowel gratis als betaald. Er zijn wel grote verschillen. Voor zzp’ers is het namelijk erg belangrijk deze te kennen en mee te laten wegen in hun keuze, zodat zij hun concurrentiepositie versterken.

Bron:www.computable.nl