Boekhouding kan veel efficiënter

Financiële administratie is te omslachtig voor het mkb. Dat is gebleken uit de `MKB Cloud Barometer 2014` van Exact en KPN. De grootste uitdaging is het efficiënter maken van de financieel administratie. Men denkt met een boekhoudoplossing in de cloud de stand van zaken altijd te kunnen raadplegen.

Administratieve druk

Onderzoek toont aan dat mkb-ondernemers de financiële administratie sneller en goedkoper willen. Er klaagt ongeveer een kwart vd respondenten dat de financieel administratie teveel geld en tijd kost. Voor 29% blijkt de druk rond de boekhouding nog steeds een last te zijn. door het onvermogen administratieve zaken tijdig af te ronden wordt er veel druk ervaren (34%). Zou de snelheid waarmee klanten betalen verbeteren, dan zou dit voor veel ondernemers de stress verlichten (24%).

Boekhouding uit de cloud meest populair

Boekhouding blijkt het meest populair van alle beschikbare bedrijfsapplicaties uit de cloud. Er wordt al veel gebruik gemaakt in de cloud, door minstens een kwart van alle mkb-ondernemers. Door 12% wordt de overstap naar boekhouding uit de cloud overwogen.

Door inefficiënte financiële administratie komen ondernemers niet toe aan waar ze juist goed in zijn, namelijk ondernemen. Juist de cloud biedt veel voordelen om de boekhouding makkelijker te maken. Met Exact online samenwerken is dan heel eenvoudig, met collega’s en met de accountant. Met Exact online kan iedereen altijd en overal bij dezelfde actuele bedrijfsgegevens op basis waarvan beslissingen kunnen worden genomen. Exact blijft zijn best doen om mkb-ondernemers te laten zien hoe ze in de cloud de zaak op orde kunnen houden door snel en efficiënt te boekhouden.