Bevestiging van leverancier per bestelling registreren in Exact Globe Next

De status van een bestelling is erg belangrijk om planners meer inzicht te geven in de verwachte doorlooptijd ervan. Het is in Exact Globe mogelijk om aan te geven dat u een bevestiging wilt ontvangen van de leverancier voor een bestelling. Door het desbetreffende veld toe te voegen op de lay-out van de bestelbon bestond al de mogelijkheid om uw leverancier hierover te informeren.

Hier kunt u lezen hoe een bevestiging vast kan worden gelegd wanneer de leverancier de bevestiging verstuurd. De status “Bevestigd” is beschikbaar voor bestellingen.

Crediteur

De optie “Bevestig bestelling” is beschikbaar in het onderhoud van de leverancier op het tabblad “Financieel”. Door het aanvinken van deze optie geeft u aan, dat bij een bestelling in te voeren voor deze crediteur, de optie is dan standaard aangevinkt voor de bestelling.

Condities

Dezelfde instelling is aanwezig in de condities van de bestelling. Die instelling bepaalt of de bestelling bevestigd dient te worden. Deze optie is standaard aan- of uitgevinkt afhankelijk van de instellingen bij de betreffende crediteur.

Bestelling

Het proces-icoon “Bevestigd” is in de bestellingen zelf aanwezig. De bestelling wordt bevestigd door erop te klikken. Ook is zichtbaar wanneer en wie de bestelling bevestigd heeft geregistreerd, wanneer u op het groene vinkje klikt in het icoon. Als de instelling uitgevinkt is in de condities van de bestelling, dan zal de bestelling automatisch worden bevestigd als deze wordt verwerkt.

Menupad Bevestigen

Het menupad (Inkoop, Invoer, Bevestigen) is ook beschikbaar. U kunt vanuit deze menupad 1 of meerdere bestellingen gelijktijdig bevestigen. Er kan een selectie gemaakt worden op de bestellingen d.m.v. de filtercriteria in het scherm. Vervolgens kunt u deze bevestigen met de knop [Bevestigen]. Er zijn verder verschillende knoppen die de mogelijkheid bieden om naar de bestelling door te zoomen, om de bijlage, notities en crediteurenkaart te bekijken of toe te voegen.

Ontvangst eerder dan bevestiging

Komen bestellingen binnen voordat de bestelling is bevestigd, dan is het alsnog mogelijk om de ontvangst te registreren.

Bron: Exact