Abonnementen als verdienmodel heeft grote voordelen

Het tijdperk van het kopen van cd’s en dvd’s is zo goed als voorbij. Wat er nu veel gebeurd is streamen. Muziek, films en series halen we nu in huis via Spotify, Apple Music, HBO of via Netflix. Dit zijn voorbeelden van abonnementen die gebuikt worden als verdienmodel. Bedrijfssoftware is ook een abonnement tegenwoordig. We bespreken hieronder de voordelen van dit verdienmodel en hoe je ermee om gaat.

Exact Online biedt mogelijkheden

Het wordt steeds populairder: het abonnement als verdienmodel. Met de losse module Contract Management speelt Exact Online hierop in. Je kunt hiermee Exact Online makkelijk uitbreiden voor al jou diensten en producten die je verkoopt op contractbasis, maar nu als abonnement. Het kan om van alles gaan, zoals de maandelijkse onderhoudsbeurt door de machinebouwer of de boeketten die elke week door de bloemist worden geleverd.

De 3 grootste voordelen van het abonnementsmodel

Het verkopen van producten en diensten als abonnement, levert veel voordelen op.

1. Verbeterde cashflow

Er zit een automatische incasso aan het abonnement verbonden, waardoor er vooraf wordt betaald. Dat betekend dus geen 60 dagen meer hoeven te wachten op de betaling en geen herinneringen meer sturen.

2. Omzet is voorspelbaar

Dankzij het abonnement krijg je een duidelijk beeld van de te verwachten omzet, omdat het een regelmatige bron van inkomsten is. Zo kun je tijdelijk ingrijpen of bijsturen, aangezien het verloop goed wordt bijgehouden.

3. Duurzame klantrelatie

Dankzij het abonnement heb je binding met klanten, waardoor je minder afhankelijk bent van eenmalige transacties. Door de continue relatie, krijg je een betere band met je klanten. Je leert elkaar beter kennen en weet eerder wat klanten belangrijk vinden. Je kunt zo gerichter verkopen en eventueel nieuwe producten of diensten aanbieden. Met de klanthistorie ben je in staat om duidelijke doelgroepen te segmenteren, die je vervolgens weer een goed passen aanbod kunt doen.

Samenvattend

Exact Online Contract Management

Je kunt abonnementen beheren met de module Contract Management. Je krijgt beter inzicht in je toekomstige omzetontwikkeling en je beschikt over de juiste tools om op klantwaarde te sturen. De totaaloplossing om nieuwe business te generen en slim je business te beheren. Mede dankzij de optimale integratie met CRM en boekhouding profiteer je zo optimaal van het abonnementsmodel. 

Bron: Exact